Att hitta fullgoda alternativ till frukost för en
allergiker kan ställa till problem då många frukostflingor och müsli-sorter
innehåller malt eller sädesslag som den allergiska gästen inte kan äta. Det
finns en mängd alternativ till mjölk och yoghurt, med soja- som ris- eller
havrebas. Pålägg är också något som kan innehålla allergena ämnen och dessa
behöver då märkas upp så att gästen själv kan välja ett allergifritt alternativ
bland det som serveras.
Fika
En liten kaka till kaffet blir ofta en banan eller ett
äpple för allergikern. Det finns även här ett stort utbud som täcker in många
allergigrupper, och ett stort utbud som bara täcker endera allergikerns krav.
God produktkännedom och kunskap om allergikers specifika ingredienskrav ökar
möjligheterna och servicegraden.
Lunch/middag
Att få en allergianpassad måltid likt den som övriga
konferensdeltagare får brukar vara uppskattat. Att gästen själv kan se att
tallriken är speciellt utmärkt från köket med en extra markör eller etikett är
också något som ökar tryggheten och därmed kundnöjdheten.